Naš odnos do narave, posledično tudi vina, izhaja iz zelo kompleksnega pogleda na celotno delovanje in funkcioniranje KOZMOSA. Vsi skupaj, vključno z njim, smo živa bitja, katera delujemo po najosnovnejši gesti bivanja; VDIHA in IZDIHA. To nas povezuje z vsemi živimi bitji na tem planetu. V tem »življenskem ciklusu« obstajamo ljudje z vsem svojim JAZ-om; s telesom, dušo in duhom. Na tako celovit način tudi sprejemamo življenjsko pot VINA, na vse njegove procese ne gledamo klasično. Na le-te ne vplivamo, ampak z njimi sodelujemo. Poskušamo razumeti vse njihove življenjske potrebe, ki so pa v večini primerov popolnoma elementarne narave (svetloba, zrak, temperatura,…). Te pogoje jim omogočamo, ko delajo v naš prid, oziroma jim te umaknemo, ko imajo obratno tendenco. Nikakor jim pa nismo odvzeli njihovega ŽIVLJENJA.

Za sobivanje na našem planetu ljudje potrebujemo sodelovanje z vsemi živimi bitji, pa četudi so nam nevidna. »Nezmotljiv kriterij za presojo NRAVSTVENOSTI človeka je način, kako ravna z živalmi; še zlasti živalmi NIŽJEGA reda, kajti pri teh je vsakdo prepričan, da je prost zakona odgovornosti in povračila.« (K.H.Waggerl). Ta misel nam je zelo blizu, in se z veseljem zgledujemo po njej.

Za biodinamično kmetovanje je značilno, da po njenem načinu iz narave uspemo ustvariti višjo sposobnost VITALNOSTI, kot jo lahko ustvari narava sama. Ustvarjena energija se v našem primeru prične z ZEMLJO, nadaljuje s TRTO, in se konča v steklenicah, v obliki VINA. Na vsej tej poti smo ohranjali življenje, dodali našo pozitivno energijo, energijo v obliki sonca, sil kozmosa, biodinamičnih preparatov, delovali brez pritiskov in toplotnih obdelav, brez dodanih, sploh pa umetnih, substanc, ter se vse skozi posluževali predvsem pozitivnega, nežnega in ljubečega pristopa. Samo na tak način nam uspe ustekleničiti ŽIVO - ORGANSKO vino, ki ga naše telo z vsemi svojimi celicami lahko maksimalno predela in izkoristi vse vitamine, rudnine in ostale mineralne snovi, ki jih je v VINU največ.

Anorganske, oziroma mrtve hrane in snovi (selekcionirane mikroživke, sintetično izdelani vitamini, v laboratorijih proizvedeni dodatki in seveda gensko spremenjeni organizmi) telo v večini težko predela, v telesu se te snovi nalagajo kot nepotreben odpad. Le rastlina ima takšno MOČ, da iz anorganske zemlje s koreninami, seveda s pomočjo energije SONCA, asimilira in in pretvori rudninske snovi, da postanejo organske. V laboratorijih se ne da ugotoviti razlike med mrtvimi in živimi snovmi, to nam lahko pove le naš ORGANIZEM sam.

 

 

 

KONTAKT

 

GSM: 041/645-420,

         041/645-606

E-pošta: info@vino-suman.eu

»Živi v svojem stoletju, toda nikar ne bodi njegov otrok; dajaj svojim sodobnikom kar potrebujejo, ne tistega, kar hočejo!«

                                             Friedrich SCHILLER

BIODINAMIKA - sonce,življenje,zemlja

 ŠUMAN vina/wines