Družina ŠUMAN (Schumann)

KONTAKT

 

GSM: 041/645-420,

         041/645-606

E-pošta: info@vino-suman.eu

NEKOČ ...

Ker so se že naši predniki ukvarjali z vinogradniško dejavnostjo smo se odločili, da se vam bomo z našimi vini predstavljali pod blagovno znamko, ki jo predstavlja grb naše družine (zgoraj).

Grb izvira iz francoske pokrajine Vogezi, in seže tja v 14. stoletje. Je  viteškega porekla. Našim prednikom je bil podeljen v čast za pravičnost in svoboščine, za kar je tudi postal simbol naše družine. Med zadnjimi križarskimi pohodi in razpadom viteških rodov so naši predniki prišli na slovenska tla, kjer so se tudi ustalili.

Moj dedek Franc Šuman (na fotografiji) je vse svoje življenje posvetil ljubezni in vzgoji  vinogradov. Globoko naklonjenost do vinske trte je prav tako prenesel na svoje tri sinove . Njegov starejši sin je obiskoval »Prvo strokovno šolo za vinogradništvo« v Klosterneuburgu pri Dunaju. Žal sta najstarejša sinova že kot mladeniča izgubila življenje ob koncu II. Setovne vojne. Tako se je vsa ljubezen do vinske trte prenesla na veliko mlajšega sina; mojega očeta Jožeta Šumana, ki je tudi svojo poklicno pot in poslanstvo izbral v vinogradniški stroki. Končal je študij agronomije. Zraven svoje zaposlitve je preživljal vse dni med svojimi trtami v Srednje slovenskih goricah.

… in DANES

Tudi mene in mojo družino vodi moč ljubezni po tej nezavedno začrtani poti, z nadaljevanjem ključne vizije naših prednikov. Do trte smo skozi vsa ta stoletja vzgojili spoštljiv odnos; ne toliko v smislu vplivanja, temveč sodelovanja. Ta filozofija nas spremlja od začetka do konca tega čudežnega procesa; ZEMLJA—TRTA—VINO.  Ker z naravo in z vsemi živimi bitji le sodelujemo, nam je BIODINAMIČNI način pridelovanja vina edini mogoč pristop, in nam je postal tudi način življenja. Ta pozitiven in spoštljiv odnos do vsega živega, prenašamo tudi na naše otroke.                                 

Šuman Franc

(1889-1973)

Moj dedek, ki je gojil vinograde v Pernici in Sv.Ani v Slovenskih goricah.

Fotografija je nastala v času I. Sv. Vojne.

“Nepojmljivo spremenjena,

zre mladost me od nekod,

njena sonca, zvezde njene,

niso luč na mojo pot.

…..

Njene rune obledele,

toni so že davni zdaj,

a s čarobno melodijo

svojo tu bo vekomaj.”

 

            Hermann Hesse

 

 

 

Simona ŠUMAN                      Radovan ŠUMAN

 

 

 

 

                                Radovan, Iva, Tit, Vitan

                                       in Simona ŠUMAN

 ŠUMAN vina/wines